Callogeen

Collageen – belangrijke bouwsteen van onze huid

Collageen is het belangrijkste onderdeel van de huid en draagt tot wel 80% bij aan het totale drooggewicht van de huid. Collageen zorgt voor de elasticiteit en stevigheid van de huid. De huid heeft voldoende voedingstoffen nodig om collageen te produceren en voortdurend cellen te vernieuwen. Naarmate we ouder worden verloopt de stofwisseling langzamer en neemt ook de vorming van collageen in de lederhuid af. De huid weet niet meer voldoende vocht te binden, waardoor vouwen en rimpels in en rond met name het gezicht, de hals, het decolleté en de handen ontstaan.

Collageen voor een mooie huid

Een voedselrijk dieet is ontzettend belangrijk voor een gezonde huidstructuur. Door onze huidige eet-en leefgewoontes is een voedselrijk dieet echter niet vanzelfsprekend. Daarnaast is ons lichaam niet in staat bepaalde voedingsstoffen die belangrijk zijn voor onze gezondheid zelf te produceren, zoals biotine, vitamine C, vitamine E, niacine, foliumzuur, vitamine B12, mangaan, selenium en zink. Deze vitamines en sporenelementen moeten derhalve in voldoende mate toegediend worden. Een gerichte toediening van deze voedingsstoffen kan een gezonde opbouw van de huid van binnenuit stimuleren.

DERMACOLLA bevat naast geoptimaliseerde premium collageenpeptiden ook biotine, vitamine C, vitamine E, niacine, foliumzuur, vitamine B12 en mangaan voor een optimale voeding van de huid. Door DERMACOLLA oraal in te nemen bereiken de werkzame stoffen van binnenuit de diepere huidlagen die met behulp van traditionele cosmetische producten die op de huid worden aangebracht, onbereikbaar blijven.

De collageenpeptiden in DERMACOLLA verhogen het vochtgehalte van de huid en vertragen het ontstaan van rimpels. De werking van deze collageenpeptiden is in meerdere wetenschappelijke studies aangetoond. Na inname gedurende een periode van tenminste 8 tot 12 weken zijn de collageenpeptiden in staat de elasticiteit van de huid te verbeteren en de vorming van rimpels te verminderen.